Informatie & veel gestelde vragen


Hieronder staat een overzicht van veel gestelde vragen. Ik hoop je hiermee een oprecht en zo eerlijk mogelijk antwoord en advies te geven.


1.) Hoeveel hairextensions heb ik nodig ?

Dat hangt af van een aantal factoren.
Bijvoorbeeld aan je eigen haartype en -dikte en ook de hoeveelheid haar wat op je hoofd groeit is van belang
Voor een verlenging heb je tussen de 125 á 175 stuks stuks nodig , en voor meer volume in je haar tussen de 50 á 75 stuks.


2.) Zijn de hairextensions van nephaar of echt haar gemaakt ? 

Ik werk met 100% human hairextensions, dit wil zeggen "echt haar", de haren zijn afkomstig uit voornamelijk Aziatische landen.

Herkomst van de hairextensions : 

Over de herkomst van de human ( echt mensenhaar ) hairextensions gaan veel verhalen in de ronde.
Ik kan je vertellen dat de hairextensions allemaal afkomstig zijn uit India of China, deze zijn de twee grootste haar- leveranciers van de wereld. Omdat wij in Europa een fijne haarstructuur hebben gebruiken wij de haren uit India.
De haren uit India zijn van een buitengewone goede kwaliteit omdat het haar niet bloot heeft gestaan aan chemische behandelingen zoals verven of permanenten. Iets wat in onze westerse cultuur heel gewoon is. Van deze goede kwaliteit zijn de "Original So-cap" en “Indian Gold” hairextensions gemaakt. 

De Tirupati tempel in Tirumala India

Dit is de rijkste tempel van de wereld waar per jaar 20 miljoen bezoekers op pelgrims tocht de tempel bezoeken en hun hoofd kaal laten scheren uit dankbaarheid en zegen in hun leven. 
Deze tempel is de grootste haar- leverancier van de wereld. Er wordt ongeveer 5.6 miljoen dollar per jaar omgezet door middel van haarveilingen. De pelgrims die hun haar laten afscheren krijgen hier geen geld voor. Sommige weten niet eens dat hun haar wordt doorverkocht.

Het kaal scheren van de pelgrims wordt gedaan door speciale tempel kappers. De pelgrim zit met beide benen gekruist op de grond en heeft zijn hoofd voor over gebogen dit heet tonsuring. 

Buiten het haar worden ook juwelen , andere items en natuurlijk ook geld voor ongeveer 40 miljoen dollar per jaar gedoneerd. De tempel gebruikt dit geld om gratis eten en onderdak te bieden aan de pelgrims. 
Ook is de tempel in het bezit van 5 ziekenhuizen en 12 scholen. Tirupati haar is meer dan 40 centimeter lang, en wordt verkocht voor 165 dollar per kilogram. Tirupati haar is de beste kwaliteit omdat het haar niet geverfd of behandeld is. Alle haren worden nauwkeurig afgeschoren zodat alle haarschubben in de zelfde richting liggen. Dit is de hoogste kwaliteit haar en uitstekend geschikt om hairextensions van te maken. 


3.) Hoe lang kunnen hairextensions blijven zitten ? 

Ondanks dat de houdbaarheid van de hairextensions wel langer is dan de draagtijd kan ik je niet aanraden om de hairextensions langer dan 3-4 maanden te laten zitten.
De volgende vraag is dan natuurlijk waarom niet ?
Je verliest zelf gemiddeld 100 tot 150 haren per dag, dus ook op de plaatsen waar de hairextensions bevestigd zitten. Het plukje waar de extension aan vast zit wordt dan ook in de loop der tijd dunner. Om haarbeschadiging te voorkomen is het dan ook niet aan te raden om de hairextensions langer te laten zitten.


4.) Hoe lang duurt het inzetten van hairextensions ?

Dit hangt af van de hoeveelheid extensions , maar je kan gemiddeld rekenen op 3-4 uur voor een volledige verlenging.


5.) Kan ik de hairextensions er zelf uithalen, en zijn ze erna nog herbruikbaar ? 

Nee, hier is een speciale tang en vloeistof voor nodig die ervoor zorgen dat het eigen haar niet beschadigd zal worden tijdens het verwijderen.
Voor het uithalen vraag ik € 0,50 ct. per plukje.
De hairextensions zijn niet meer herbruikbaar, dit komt omdat bij het verwijderen gebruik wordt gemaakt van een waxoplosser. Deze waxoplosser maakt de waxjes week, zodat deze op een onschadelijke manier uit je eigen haar worden verwijderd.


6.) Wordt mijn eigen haar beschadigd door het dragen van hairextensions ?

Hairextensions zijn niet geheel onschadelijk voor je eigen haar, echter is in principe alles wat je met je haar doet schadelijk voor je haar. Dus ook verven, permanenten, stylen etc. daar kun je het ongeveer mee vergelijken.
Je kan de schade wel zoveel mogelijk beperken door de juiste verzorgingsadviezen in acht te nemen, dan is het geen probleem om continu hairextensions te dragen. Het is wel van belang om ze tijdig professioneel te laten verwijderen en eventueel te laten vervangen door nieuwe hairextensions.
Maar over het algemeen is het dragen van hairextensions geen zware belasting voor je eigen haar. 

7. ) Hoe lang moet je eigen haar zijn om de hairextensions te kunnen plaatsen ?

Voor het plaatsen van hairextensions dient je eigen haar minimaal 6 cm in de nek te zijn en 10 cm bovenop het hoofd te zijn. 
Dit is nodig een zo natuurlijk mogelijke overloop van je eigen haar te creëren, zodat de hairextensions onzichtbaar zullen zijn en blijven.


8.) Kan ik mijn haar gewoon borstelen ?

Ja zeker ! Je mag je haar borstelen met een speciale extensionborstel. 
Met een gewone borstel kan je de hairextensions eruit trekken, dus deze niet gebruiken, en gebruik zeker geen kam!!


9.) Ik gebruik medicijnen , kan ik dan ook hairextensions laten plaatsen ? 
Ik ben zwanger, of ik ben net zwanger geweest , kan ik dan ook hairextensions laten plaatsen ?


Nee, sommige medicijnen , chemokuur, stress , zwangerschap en ook de periode na de zwangerschap kunnen je haren beïnvloeden, dus hebben ook invloed op het verliezen van je haren. Dus ook op je hairextensions. Ik adviseer dan om geen hairextensions te laten plaatsen als bovenstaande voorbeelden op jou van toepassing zijn.


10.) Mag ik mijn haar/extensions verven ?

Ja, je kunt deze hairextensions verven, je kunt ze echter niet lichter verven. 
Wil je toch b.v. blonde of koperkleurige plukjes? Dat kan, want ik werk met div. kleuren zodat je toch een coupe soleil kunt creëren!


11.) Mag ik mijn haar direct wassen na het inzetten ?

Nee, het advies is om minstens 24 uur te wachten met wassen zodat de waxjes goed uit kunnen harden. 
Bij een te vroege wasbeurt kan er anders vocht tussen de binding komen.


12.) Kan ik “gewone “ haarproducten gebruiken ?

Ja dan kan, maar je moet er wel rekening mee houden dat de hairextensions zijn gemaakt van 100 % echt haar welke niet meer worden gevoed door de hoofdhuid.
Het is dan ook zeker aan te raden om producten te gebruiken die geschikt zijn voor hairextensions deze producten zijn intensief verzorgend. Je hebt dan absoluut meer plezier van je nieuwe haar. Deze producten zijn ook bij Villa Hair te koop.
Was het haar ook niet met Fructise, Panthéne, Head & Shoulders of een 2 in 1 shampoo. Deze zijn niet geschikt voor hairextensions omdat deze de waxjes aan kunnen tasten.


13.) Wat houdt de garantie van 3 maanden in ?

De garantie geld voor het eventueel uitvallen van de hairextensions. Deze kun je dan kosteloos terug laten plaatsen.